Nyheder

En hed skolestart

Startdag

August 2022

Så kom den endelig – den længe ventede dag – nemlig søndag den 14. august, hvor nye såvel som gamle elever myldrede ind ad døren på Dybbøl Efterskole, hvor de blev budt velkommen af skolens personale og 2.- og 3.-årseleverne. Det var en frygteligt lummer dag, men det var slet ikke det, der fyldte hos de mange unge mennesker, som havde mere travlt med at pakke ud og se hinanden an end med at jamre over hedebølgen.

Efter en gang kaffe og kage i parken var der fælles velkomst. Herefter fulgte den for nogles vedkommende lidt svære afsked med forældrene, men heldigvis var der sørget for, at den første aften var godt fyldt op med alskens adspredelser og aktiviteter, så særligt de nye elever kunne få andre ting at tænke på.

I dagene, der fulgte, var der også nok at tage sig til. Nu skulle der tages stilling til, hvilke fag der kunne være interessante at deltage i de kommende måneder; der var arrangeret forskellige ture ud af huset, og så var der selvfølgelig også masser af aktiviteter på skolens matrikel – så der var slet ikke tid til at kede sig eller længes hjem.

Torsdag gik turen som så ofte før til stranden i Vemmingbund – og det til fods. Her blev badet, spillet stigegolf, tændt bål, grillet pølser og slikket sol, og nogle af eleverne samledes om guitarspil og fællessang. Egentlig var det meningen, at alle mand også skulle tilbage til skolen, men nogen forbarmede sig over de unge mennesker og bestilte en bus til hjemtransporten – og så var den første efterskoleuge ellers ved at være omme med kun en weekend tilbage, inden det ”rigtige” efterskoleliv kunne begynde.

Et af de nye fag, eleverne kunne vælge sig ind på, var kajak, og allerede i den første skoleuge var der afgang til Alssund, hvor kajakkerne blev sat i vandet, og eleverne fik afprøvet forskellige teknikker og fik grinet og hygget igennem.

Nu banker september måned på døren, og forberedelserne til byggeriet af skolens nye køkken og foredragssal skrider stille og roligt frem, mens elever og ansatte indtil videre må affinde sig med at skulle bevæge sig rundt på noget, der ligner en byggeplads. Det er dog det hele værd, for resultatet bliver uden tvivl storslået. Det første spadestik tages officielt torsdag den 1. september, hvilket ikke kommer til at gå stille af – Mere om den sag i næste nyhedsbrev.

KOMMENDE BEGIVENHEDER

7. september:      Forældresamtale

Man vil på denne dag blive ringet op af sit barns kontaktlærer til en snak om, hvordan det går.

8. september:      Dansk fagdag

En dag, hvor eleverne beskæftiger sig med forskellige danskfaglige emner på en lidt alternativ måde.  

14. september:    Introfest

Med det formål at ryste eleverne sammen, så man ikke kun kender dem fra egen bogruppe.

25. september:    Efterskolernes dag

Alle interesserede kan komme og få en rundvisning og en snak med personalet.

26. -29. september:           Kulturtur

Hele skolen tager på udflugt til København.

Fredag den 30. september er der ingen skole (forlænget weekend).

Seneste nyheder

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

November 2022 Lørdag den 5. november stod solen op over en af årets bedste dage, nemlig gammel-elev-dag. Som altid var skolen denne dag fyldt til bristepunktet med folk fra nær og fjern, som på et eller andet tidspunkt, siden skolen blev etableret i 1992, har været en...

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Oktober 2022 Oktober begyndte med resterne af en lang weekend efterfulgt af en anderledes dag i sportens navn, hvor skolens elever havde delt sig ind i tre grupper: Der var dem, der tog til Sundeved Efterskole og slog sig løs i springcentret, dem der sprang på bussen...

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

September 2022 September måned startede med, at personale, naboer, håndværkere, arkitekter m.fl. samledes på skolens grund for at se Mikkel tage det første spadestik til byggeriet af Dybbøl Efterskoles nye køkken, spisesal og foredragssal. Dette skete, efter at...