Almindeligheder

30. september, 2018

Almindeligheder

Det har været et par “almindelige uger” på Dybbøl Efterskole. Vejret skifter fra lunt til køligt om morgenen og t-shirts er skiftet ud med langærmede trøjer, når solen ikke står højt på himlen.

For et par mandage siden var vi af sted på tur. De fleste klatrede i høje træer ude ved Genner, nord for Åbenrå; resten tog på skovtur i et mere moderat tempo.

Hverdagen er ved at melde sig i skolelivet. De har været her i små to måneder nu, så de første venskaber er så småt ved at blive solide kammeratskaber. Vi mærker også at dagligdagen melder sig på den måde, at der opstår nogle konflikter omkring trivielle ting, sladrehistorier og den slags. Det arbejder vi med at få til at fungere efter bedste evne!

I sidste uge var der en af aftenerne tilbudt “fællessang” i foredragssalen. Der troppede 10-12 elever op for at synge med – det var en god oplevelse. Torsdag i sidste uge var en lidt grå dag, men rigtig fint vejr til kajak-tur, så kajakfolkene var af sted på Augustenborg Fjord, som ligger cirka 8 km fra Dybbøl Efterskole. Vi har 12 kajakker, som står på en kajaktrailer og kan spændes efter vores minibusser. Det fungerer rigtig godt og den dag var der to voksne og 8 elever i vandet, som stadig er lunt. Det var dog måske den sidste tur i år. Men en rigtig god aktivitet og et godt tilbud til vores elever. Det var nu godt de kom af sted torsdag, for fredag var der storm og regn og så er det udelukket med den slags hav-aktiviteter!

I den netop forgangne uge var nogle af skolens elever og ansatte af sted på messer i Åbenrå og Vejle. Messerne hedder “Ud i fremtiden” og er målrettet elever med særlige behov. Det blev en stor succes, men alle deltagerne var godt trætte, da de kom hjem efter en lang dags præsentation, aktivitet og mange, mange ord.

I dag har vi åbent hus til Efterskolernes Dag – kl. 13.00-17.00. Det samme gør alle andre efterskoler i hele landet. Alle elever er på skolen i dag, selvom det er en søndag – det er en skoledag. Til gengæld har de fri nu på fredag, den 5. oktober. De har fri fra torsdag kl. 15.00 og skal være tilbage på skolen søndag mellem 18.30 og 21.00.

Lige om hjørnet venter også efterårsferien: De har fri fredag den 12. oktober kl. 15.00 og skal være tilbage på skolen søndag den 21. oktober mellem 18.30 og 21.00.

På billedet herover kan man se Nicki, som jeg afbrød midt i græsklipningen af fodboldbanen.

De bedste hilsner fra Dybbøl Efterskole