Begrænset forår

09. marts, 2018

Begrænset forår

Desværre har marts ikke givet os de forårstoner, vi ellers så småt håber på, når kalenderen åbner for tredje måned. Som I kan se på billedet, var der sne mandag den 5. marts og det fik lokket kælke frem.

Men det tøede ret hurtigt, efter vi har haft 14 dages frost, så når jeg nu kigger ud fra mit kontor, kan jeg kun her og dér se pletter af sne, der smelter og drypper i solen. Det grønne træder frem og vi ved jo fra H. C. Andersen, at det grønne er godt for øjnene.

Det har været en stille uge, må man sige. Ikke de store falbelader – vi mærker, at eleverne nu er ved at finde det kollektive fodfæste, rytmerne er på plads, tingene afstemte og vi kender hinanden ud og ind.

Og så kommer de kloge hoveder midt i det hele og smider en bombe med trusler om strejker og lock-out. Her til morgen orienterede jeg eleverne om tingenes tilstand. Vi ved jo ret beset ikke ret meget endnu, men det kan gå hen og blive en realitet.

HVIS lock-out’en træder i kraft, er vi nødt til at se i øjnene, at vi må lukke skolen, så længe det står på. Så snart lock-out’en er overstået, åbner vi igen. Lock-out’en træder tidligst i kraft den 10. april.

Eleverne er opmærksomme på, at dette KAN betyde noget for prøveaflæggelserne. Vi forventer, at såfremt lock-out’en påvirker prøveperioden, så vil prøverne blive flyttet længere hen i maj og juni.

Vi sørger naturligvis for at holde jer orienteret, så snart vi ved noget af betydning og må i mellemtiden på vegne af de unge mennesker krydse fingre for, at de kloge hoveder finder en fredelig løsning.

 

De bedste hilsner fra Dybbøl Efterskole

Jakob Carl Christensen
Forstander

Seneste nyheder

Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v
Vores skole er med i januar nummeret af magasinet Ligeværd
Plads til at være sig selv - og anderledes Seks unge fra Dybbøl Efterskole har sagt ja til, at en journalist fra ma
Så er det ved at være juletid på Dybbøl Efterskole
.... og det er godt nok dejligt med juletid! Vi har fået sat Hernnhuter-stjerne fra Christiansfeld op i hele hovedby