Den A. P. Møllerske Støttefond donerer 14,9 millioner kroner til Dybbøl Efterskole

22. juni, 2020

Den A. P. Møllerske Støttefond donerer 14,9 millioner kroner til Dybbøl Efterskole

Den A. P. Møllerske Støttefond donerer 14,9 millioner kroner til Dybbøl Efterskole

Med 14,9 millioner kroner i støtte fra Støttefonden kan Dybbøl Efterskole nu igangsætte projekt med ny samlingsbygning med køkken og spisesal, der har været på tegnebrættet i lang tid. Overskriften for projektet er ”Fællesskab, trivsel og maddannelse i nye rammer”. Drømmen er at skabe et nyt, centralt samlingspunkt, hvor måltidsfællesskabet for skolens elever understøttes og hvor der er en gennemtænkt, pædagogisk refleksion bag alt fra lys og luft til lyd, form og farve. Den drøm kan nu gå i opfyldelse med Støttefondens hjælp. Den resterende del af det 25,5 mio. store projekt har Dybbøl Efterskole selv tilvejebragt.

”Vi er stolte over og taknemmelige for, at Støttefonden ser potentialet i vores social- og specialpædagogiske projekt og har valgt at støtte os. Det har været en lang og spændende proces hidtil. Nu smøger vi ærmerne op og skal straks i gang med det store projekt, som vi forventer står færdigt i starten af 2022” siger forstander Jakob Carl Christensen.

Ny ramme for måltidsfælleskaber

Projektets mål er først og fremmest, at vi med de nye rammer ser større trivsel blandt eleverne, stærkere integration i fællesskabet og at vi øger elevernes maddannelse og viden om krop og sundhed. Der er tale om et ambitiøst projekt, hvor det er en bærende del af konceptet, at der kan måles en forskel for eleverne i tråd med Støttefondens fokusområde ”Socialt byggeri med målbar effekt”.

”Med det nye byggeri vil vi skabe et nyt samlingspunkt lige midt i efterskolens hjerte. En slags epicenter hvor elever og lærere samles naturligt om gode måltidsfællesskaber og om at indgå i sociale sammenhænge, selvom det er rigtig udfordrende for mange af vores elever. Vores ambition er at skabe et byggeri, hvor vores viden om specialpædagogik og trivsel smelter sammen med arkitekturen – og tilsammen giver os nye muligheder for at sende unge med særlige læringsforudsætninger bedre rustet ud i livet” udtaler Erik Breum, bestyrelsesformand Dybbøl Efterskole.

SOCIALT BYGGERI MED MÅLBAR EFFEKT

Under dette fokusområde støtter Fonden særligt socialt byggeri og anlæg med dokumenteret effekt for målgruppen. Se eksempler på støttede projekter her: Den A.P. Møllerske Støttefond

 

Seneste nyheder

Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v