Erhvervsuger

21. november, 2016

Erhvervsuger

Kære forældre – så er det blevet tid til årets tredje nyhedsbrev. Siden sidst er vejret gået fra sommerlige temperaturer i september med lune aftener og hyggestemning udenfor, til mørke og regn og indendørs sysler. Stemningen bliver anderledes på skolen, når den mørke tid kommer. Eleverne søger mere ind i de små fællesskaber på gange og værelser – i ”hulerne”. Det har bestemt også sin charme og hvem nyder ikke efterårets skønne farver? Hver årstid har sine gode sider, det ved vi alle godt.

Inden efterårsferien havde vi den første af årets to erhvervsuger. Den næste ligger hen mod slutningen af november i uge 47.

Nogle elever skal ud på Gråsten Landbrugsskole og prøver kræfter med landbrugslivet. Andre skriver ”projektopgave”. Vi har også aktiviteter i de dage, så der også sker noget om eftermiddagen. Ud over dette har eleverne hver dag et foredrag som er relevant i forhold til videre uddannelse. Alle dem, som skal af sted om morgenen, smører deres madpakker aftenen før og lægger dem i køleskabet. En anderledes uge, hvor de alle forhåbentlig lærer nye ting og nye sider af sig selv at kende.

Det er godt med lidt variation i hverdagen, når vi når til november. November er ofte i et efterskoleår det, der føles som den længste måned – forstået på den måde, at efterskolelivet er ved at være blevet hverdag, det er mørkt, det regner og det er ikke jul endnu… Men julen er ikke langt væk og den glæder vi os til!