Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Farvel eller på gensyn

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsendelse, coronarestriktioner og -test er ovre, og vores dejlige elever er rejst – nogle for blot at vende tilbage til august, og andre for at søge nye græsgange og spændende eventyr på andre uddannelsesinstitutioner eller arbejdspladser andre steder i landet.

Men før vi nåede så langt, fik vi holdt informationsaften for kommende og blivende elever og deres forældre. Det skete fredag den 18. juni, hvor alle samledes i den store hal for at hilse på hinanden og for at høre lidt om, hvad de kunne se frem til, når de mødes igen midt i august. Særligt de blivende elever var meget spændte på at se de nye ”giraffer”, som jo bliver en stor del af deres hverdag efter sommerferien. Der blev pustet liv i følelsen af fællesskab, som desværre var blevet lidt støvet under coronaen pga. forsamlingsforbud m.m. Der blev sunget, præsenteret personale, drukket kaffe og grinet. Eleverne fik mødt nogle af deres kommende værelseskammerater og lærere og blev rystet lidt sammen i forskellige aktiviteter. Da aftenen var forbi, kunne alle tage hjem og se frem til det snarlige gensyn med de mennesker, som skal være med til at præge dem, og som kommer til at få en helt særlig betydning for dem mange år frem.

Og så kom vi til den sidste uge før ferien. Den startede med en fridag, og eleverne mødte derfor først ind mandag aften efter en forlænget weekend. Tirsdag var der linjefagsdag, hvor linjefagslærerne havde arrangeret forskellige aktiviteter for deres linjefagshold. Nogle blev på skolen og hyggede med bl.a. bagværk, grillmad og udendørs aktiviteter, mens andre tog på udflugt, f.eks. til Escape Room i Sønderborg, hvor der skulle løses gåder og aflæses koder.

Onsdag var bogruppedag. Her var for nogle arrangeret shoppetur til Neumünster, andre tog til Koldinghus, og så var der også nogle, der gik på opdagelse i Danfoss Universe.

Torsdag var dagen for den længe ventede gallafest. Allerede om formiddagen gik eleverne i gang med forberedelserne til den store aften. Havetraktoren blev pyntet med flag m.m. til en tur rundt i området med musik og elever på ladet. Klokken 18 var alle kommet i festtøjet, og vi samledes i hallen, hvor de lange borde var blevet dækket, og der var pyntet op med balloner og blomster. Herfra gik det slag i slag. Alle bogrupperne blev hyldet af deres kontaktlærere på forskellig vis, og der blev taget billeder i lange baner, hvoraf mange af dem nu kan ses på skolens facebook. Da middagen var spist, og lærerne havde ryddet op (det var jo elevernes aften), gik festen for alvor i gang. Her var både discolys og en meget feststemt DJ, som skød festen i gang med en boogie. Ved midnatstid var det slut, og eleverne måtte gå til ro, så de var friske og veludhvilede til næste dag, hvor der skulle gøres rent og ryddes op til den store guldmedalje, så alt var pakket og klart til lørdag, hvor forældrene strømmede til for at hente deres børn hjem.

Det var tid til at sige farvel, og for nogles vedkommende, på gensyn, og der blev da også knebet en tåre her og der – Men, men, men: Hvis savnet bliver alt for stort, er der jo traditionen tro gammel-elev-fest den første lørdag i november og dermed mulighed for at gense mange af dem, man savner.

Ud over de mange minder kunne eleverne også tage et billede af alle skolens elever og personale samt et diplom fra Dybbøl Efterskole med hjem.

Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v
Vores skole er med i januar nummeret af magasinet Ligeværd
Plads til at være sig selv - og anderledes Seks unge fra Dybbøl Efterskole har sagt ja til, at en journalist fra ma