Fra Ragebøl til Bornholm

03. november, 2021

Fra Ragebøl til Bornholm

Oktober 2021

På trods af regn og rusk og efterårets snigende mørke har oktober måned været fuld af indre solskin og glade oplevelser for eleverne på Dybbøl Efterskole. Dette skyldes ikke mindst linjefagsturen til Bornholm i uge 41, hvor øen faktisk levede op til sit ry som solskinsøen. Her var eleverne i fuld sving fra morgen til aften, og de fik bl.a. besøgt granitbrud, væveri, middelaldercenter og vikingegården Værfelsgård, afhængigt af hvilket linjefag de har valgt sig ind på; og så var der de rigtig seje fra Park & Service, der sprang på cyklen og tilbagelagde 55 km rundt på øen.

Midt på ugen gik turen, efter en fælles sejltur fra Gudhjem til Helligdomsklipperne, til det solbeskinnede Hammershus.

På dette tidspunkt var elever og lærere stadig uvidende om, hvad der var i vente, når de skulle hjem fra Bornholm – vejret slog nemlig om fra venligt solskin til rasende blæsevejr, hvilket resulterede i høj bølgegang på færgen fra Rønne til Ystad og dermed rigtig mange søsyge passagerer fra Dybbøl Efterskole.

På vej tilbage gennem Danmark faldt antallet af elever lige så stille, efterhånden som de blev hentet af deres forældre på diverse togstationer. Nu kunne de tage hjem og puste ud og holde en velfortjent efterårsferie i familiens skød efter fire døgn pakket med nye indtryk og socialt samvær.

Inden vi kunne træde ind i november måned, var der imidlertid lige en sidste ting, der skulle ordnes – årets første forældrekonsultationer skulle afvikles, så dem derhjemme kunne blive opdateret på, hvordan det går med deres børn, både socialt og fagligt.

Lørdag den 6. november ligger nu lige om hjørnet, og det er ikke en hvilken som helst lørdag – det er nemlig Gammel-elev-dag på Dybbøl Efterskole, hvor alle dem, der på et eller andet tidspunkt har haft deres daglige gang på Dybbøl Efterskole, er inviteret til at komme og genopfriske minder og gense nogle af deres gamle kammerater og lærere. Jubilarerne bliver forkælet med et måltid mad, mens resten af gæsterne bliver budt på kaffe og kage, mens de går rundt og indsnuser stemningen fra en svunden tid

.

 

Seneste nyheder

Nostalgien blomstrede på Dybbøl Efterskole
November 2021 Den første lørdag i november blev der som bekendt afholdt gammel-elev-dag på Dybbø
Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble