Julen varer længe….

06. januar, 2022

Julen varer længe….

December 2021

December startede koldt på Dybbøl Efterskole i år, og tænk engang – der faldt sågar en anelse sne allerede natten mellem den 1. og den 2., selvom det på ingen måde kunne hamle op med den snestorm, der samtidig hærgede den nordlige del af Jylland. Og lige som vi troede, at corona var en saga blot, og vi glædede os til julefest og juleafslutning med forældre, julemand og julegodteposer, forpurrede corona endnu en gang delvist vores planer. Julegudstjenesten blev dog afholdt, og en lille godtepose blev det da også til, men julestemningen havde fået et hak i tuden, efter at Mette F. tonede frem på skærmen den 8. december. Dette betød, at både forældre og personalets familier måtte blive hjemme, da der blev holdt julefest torsdag før ferien, og elevernes obligatoriske engledans blev flyttet fra kirken til skolens hal – men hvilken dans!! – man kunne nærmest høre englene synge 😊.

Fredag den 17. stod juleferien for døren, og vi rejste alle hjem (eleverne med hjemmefabrikerede julegaver i bagagen), idet vi krydsede fingre for, at de nye restriktioner ikke skulle strække sig langt ind i det nye år.

Men før julens glade budskab blev forvandlet til et lidt trist et af slagsen, nåede vi da trods alt at få et par gode oplevelser med på rejsen gennem december. På månedens første onsdag blev der således produceret julepynt i lange baner, og man kårede henholdsvis det smukkest pyntede pigeværelse og drengeværelse samt den mest julede bogruppe.

Fredag den 3. stod den på fællessang, kaffe og småkager med elevernes forældre, og her var det selvfølgelig julesange, der var på programmet. Senere på måneden var der julebanko, hvor man bl.a. kunne vinde slik og småkager eller måske en tandbørste, som passende kunne tages i brug, efter en af de andre gaver var konsumeret.

Der var imidlertid også plads til andet end julegøgl, da rideholdet midt på måneden sprang på bussen og tog turen til Ask Stutteri på Fyn. Her kunne skolens ryttere hilse på de mange heste, gå på opdagelse i staldene og lære lidt om livet og dagligdagen mellem halmballer, savsmuld og læderduftende sadler.

Lige inden det gamle år blev skiftet ud med et nyt, landede beskeden om, at årets skitur desværre måtte aflyses, så nu er skolens hjerner blevet lagt i blød for at finde et alternativ på et senere tidspunkt.

Og så er det jo blevet januar, og undervisningen er gået i gang – det foregår indtil videre hjemmefra bag skærmen, men men men – der har endnu ikke forlydt noget om en forlængelse af restriktionerne, så alt tyder på et glædeligt gensyn søndag den 9. januar mellem 18.30 og 21.30.

Nostalgien blomstrede på Dybbøl Efterskole
November 2021 Den første lørdag i november blev der som bekendt afholdt gammel-elev-dag på Dybbø
Fra Ragebøl til Bornholm

03. november, 2021