Kongens død

16. juni, 2022

Kongens død

Maj og juni 2022

Maj måned startede med en sheltertur med alt, hvad dertil hører af bål, grillpølser og friluftsaktiviteter – dog uden overnatning; og inden vi nåede til de varme hveder og bededagsferien, blev der da også tid til en tur til Lillemølle for blandt andet at dyppe tæerne i det stadig lidt for kolde vand, et smut tilbage til fortiden i Den Gamle By i Århus, en kaffepause på Kislings og meget andet, afhængigt af om man skulle til skriftlig prøve eller ej, og af hvilket linjefag man er tilknyttet.

 

Og så kom den endelig – middelalderugen, hvor der blev krydset klinger og kæmpet med middelaldervåben, flettet kurve, skudt med bue og pil, leget med ild og lavet gøgl til lyden af de omrejsende musikanters tin whistles og lugten af smedjens ildsted. Det hele startede med, at kongen blev forgiftet, og mundskænken, som var skyld i kongens pinefulde død, fordi han havde glemt at smage på den forgiftede broccoli, blev hængt på dramatisk vis. Den afdøde konge blev begravet, og en ny blev udråbt, hvilket blev markeret med en grisefest fredag, hvor alle middelalderelevernes familier var inviteret hen på skolen for at deltage i festlighederne, fejre den mægtige Kong Mikkel og spise helstegt pattegris.

Ugen efter den begivenhedsrige og lettere udmattende middelalderuge fulgte en lang og tiltrængt weekend i Kristi Himmelfarts tegn, og så var endnu en måned gået.

I første halvdel af juni har der været afviklet en omfattende turnering over flere dage i høvdingebold, som startede med, at eleverne blev indkøbt til de forskellige hold i budrunde. Før turneringen for alvor satte i gang, og bolden kunne blive givet op, fremstillede skolens elever t-shirts til sig selv og lærerne særligt til denne lejlighed.

Nu rykker sommerferien tættere og tættere på, hvilket betyder et snarligt farvel til efterskolelivet for henved halvdelen af vores elever. Men ingen afsked uden gallafest, og i år har elever såvel som lærere øvet sig i at danse lanciers, så gallaaftenen kan få et ekstra pift. I år falder gallafesten på selveste Sankt Hans aften; så kan heksen måske feste med, inden hun bliver sendt til himmels i flammernes skær.

Lørdag den 25. er det så tid til det endelige farvel, og mon ikke der bliver fældet en tåre eller to? Heldigvis er der altid Gammel-elev-fest til efteråret, hvor man kan gense de mennesker, der var med til at gøre efterskoleopholdet helt og aldeles uforglemmeligt.

Seneste nyheder

Påskeferie og besøg på Georg Stage
April 2022 Med april måned kom også foråret til Ragebøl, for efter primært at have budt på regn og rusk i måne
På ski i høj sol

På ski i høj sol

01. april, 2022

Marts 2022 Marts måned startede strålende i år, og det på helt bogstavelig vis. Det var heldigt
Cykeldrengene kom med energi og inspiration
Februar 2022 Efter Malik havde blæst januar væk, stak februar sit våde ansigt frem, og mundbinden
En måned i coronaens tegn

En måned i coronaens tegn

31. januar, 2022

Januar 2022 Som bekendt lagde vi i år, grundet corona, ud med en uges online-undervisning, f
Julen varer længe….

Julen varer længe….

06. januar, 2022

December 2021 December startede koldt på Dybbøl Efterskole i år, og tænk engang – der faldt s