Mørk er november

05. november, 2018

Mørk er november

meeeen alligevel foregår der mange spændende og oplysende ting på Dybbøl Efterskole. Som jeg sidder her og skriver nyhedsbrevet, kan jeg uden for vinduet høre eleverne vende hjem fra deres morgen-gå-tur. De bliver friske af de 2,5 km ude og kan få et stykke frugt og så er de klar til undervisning. Her mandag formiddag har vi linjefag – ridning, gartneri, håndværk&design, træsløjd, sport, mad-med-mere og musik.

De sidste par uger siden efterårsferien, har der været almindelige dage blandet med alternative aktiviteter. I forrige uge var eleverne om torsdagen af sted for at se en danskfaglig film i biografen – en kombination af hygge, samvær og fagligt indhold. Om fredagen var vi nede på hotellet ved slottet i Sønderborg, hvor der er en teatersal – her så eleverne en forestilling, som varede en times tid. Så skyndte de sig hjem, fik noget at spise, gjorde rent og så kom langt de fleste af forældrene på besøg til konsultationer. Vi håber I havde en god dag og hørte gode ting om såvel faglige som sociale emner.

I sidste uge startede vi mandag morgen med information om ekskursionen onsdag. Vi skulle nemlig på besøg på et museum ved vestkysten (Tirpitz). Vejret var med os og det var en spændende dag (se billedet ovenfor, som er taget ved museet). Vi bestræber os altid på at informere eleverne grundigt i god tid om ting, der sker – og især om ting, der er anderledes end det plejer.

Lørdag var der besøg af de gamle elever. Der var 5-års jubilarer, 10-års jubilarer, 20-års jubilarer og sågar 25-års jubilarer. Det var en festlig og dejlig dag, hvor der foregik en masse hyggesnak fra gamle dage og der var mulighed for at sige hej til såvel gamle lærere som til alle de gode kammerater man fik, mens man gik i skole her.

Der er nu et par “almindelige uger” i støbeskeen her på skolen. Først i uge 47 bliver det anderledes igen, hvor der er arrangeret brobygning og praktik.

De bedste hilsner fra Dybbøl Efterskole

Jakob Carl Christensen

Forstander

Seneste nyheder

Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v