Musical, Trampolin og Erhverslivet

25. november, 2017

Så er vi næsten igennem november måned og indtil videre har det været travl måned. Den 8/11 kørte vi med bus til Sønderborg teater og så forestillingen ”4Ever”. Det var en forestilling, som netop henvender sig til unge mennesker med tema og scenografi, som tiltaler vores elever. Desuden får man også lidt inspiration til vores egen forestilling til foråret.

I uge 45 havde vi en sportsugedag, hvor hele skolen tog til Rush trampolinpark i Århus. Eleverne blev delt op i pige og drenge grupper og blev først introduceret til trampolinspring med opvarmning og derefter forskellige trampolinboldspil og lege for til sidst at have fri spring på trampolin. Se i øvrigt de mange fine billeder på Dybbøl Efterskoles Facebookside.

Fredag den 10. november kom vores leverandør af sportstøj og ca. 20 elever og forældre var forbi og prøve skitøj, handsker, skibriller, sokker og skiundertøj. Vi skal nok give jer besked når jeres bestillinger bliver leveret her på Dybbøl Efterskole, og er klar til afhentning.

Som forberedelse til Erhvervsugen var eleverne i uge 46 sammen med vores erhvervsvejleder rundt i Sønderborg og omegn for at se, hvor de skulle tilbringe uge 47 enten i Praktik eller i Brobygning. Vi oplevede nervøsitet og usikkerhed blandt eleverne, inden mødet med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. Det er forståeligt at eleverne i mødet med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne får sommerfugle i maven og det forplantede sig i efterskolelivet.

I indeværende uge løb Erhvervsugen så af stablen. 10. kl. var i Brobygning på både Gråsten landbrugsskole, Euc Syd, Handelsskolen og Sønderborgs 2 gymnasier samt Sosuskolen og Aspit i Åbenrå.

9. Kl. har været i praktik inden for mange forskellige erhverv så som børnehaver, tømre, landbrug detailhandlen etc.

8. kl har været på besøg på både Danfoss, Slagteriet i Blans, Teglværket Petersen og på en Produktionsskole. Herudover har de også haft besøg af gamle elever som holdt foredrag om deres uddannelsesforløb efter de er afsluttet deres efterskoleophold på Dybbøl Efterskole.

For enkelte elever har det været grænseoverskridende og en for stor mundfuld, men for langt de fleste elever har det været en lærerig uge, hvor de både er blevet klogere på erhvervslivet, studielivet og vigtigst af alt, er blevet klogere på dem selv.

Onsdag i denne uge havde vi besøg af 34 personer fra Y’s-men. Mange af gæsterne har haft en direkte forbindelse til Dybbøl Efterskole bl.a. oprettelsen af skolen for 25 år siden. En del af gæsterne har også deltaget i det praktiske arbejde i at stable de fysiske rammer på benene og det vakte gensynsglæde at se at loftet i spisesalen stadig var i fin stand.

Eleverne stod for rundvisningen og fik meget ros for at være dygtige ambassadører for skolen og Y’s-men kvitterede med flødeboller til alle eleverne. 3 elever sang ”frem i lyset”, som efterhånden er blevet Dybbøl Efterskoles sang, inden foredraget om skolen blev holdt og der blev sluttet af med kaffe og kage til gæsterne.

Lige om lidt er det allerede december måned og de første forberedelser er i gang. Vi glæder os til hyggen. Rigtig god weekend.

Helle Lindholm