Nostalgien blomstrede på Dybbøl Efterskole

01. december, 2021

Nostalgien blomstrede på Dybbøl Efterskole

November 2021

Den første lørdag i november blev der som bekendt afholdt gammel-elev-dag på Dybbøl Efterskole. Her havde mere end 80 jubilarer tilmeldt sig festmiddagen, så spisesalen var fyldt til bristepunktet med feststemte mennesker i alle aldre. Udover de godt 80 middagsgæster dukkede yderligere omkring 130 tidligere elever op på denne gråvejrsdag, hvor det stod ned i stænger, hvilket imidlertid ikke forhindrede de mange gæster i at komme hele skolen rundt og se, om alt var ved det gamle. Det var en dag fuld af nostalgi, røverhistorier og glædelige gensyn – ikke mindst var vores køkkenchef Anette, som har jongleret med gryder og pander i skolens køkken lige siden dag 1, en meget efterspurgt dame blandt gæsterne på denne dag.

Men festlighederne var ikke ovre endnu, for midt i november skulle der holdes høstfest med alt, hvad dertil hører af ternede skjorter, cowboyhatte og en ægte farmermiddag.

Og minsandten om Dybbøl Efterskole ikke fandt endnu en anledning til at samles på festlig vis, da bogruppen Krogangen efter lang tids renovering, endelig blev færdig. Her bød køkkenet på frankfurtere og kartoffelsalat, og forstander Mikkel holdt sågar en tale, for den skulle da selvfølgelig indvies med manér.

I uge 47 var der vanen tro arrangeret erhvervsuge. Nu skulle eleverne på Dybbøl Efterskole have indblik i, hvad der venter dem ude i fremtiden. Så her måtte dem, der skulle tilbringe ugen i Sønderborg, finde cyklerne frem, kaste refleksvestene på, og så var det ellers af sted i mørke ind til byen for at tage del i det rigtige arbejdsliv rundt omkring i byens virksomheder. Mens 9.-klasserne var i praktik, og 10.-klasserne var på brobygning, bl.a. på Landbrugsskolen i Gråsten, blev 8.-klasserne indviet i de voksnes verden på anden vis. De kunne f.eks. øve sig til fremtidige jobsamtaler, og så var der selvfølgelig også tilrettelagt en lang række foredrag, hvor de kunne blive kloge på forskellige erhverv og måske komme beslutningen om, hvilken retning de ville gå, nærmere. Ugen blev rundet af med en opsamling, hvor der skulle udarbejdes studievalgsporteføljer.

Før vi vinkede farvel til november, havde efterskolen inviteret eleverne til en lille kulturoplevelse på Sønderborg Teater. Emnet for forestillingen Generation 9/11 var, som navnet afslører, terrorangrebet på Twin Towers i 2001, og vi drog i samlet flok ind til byen for, for en stund, at lade os føre med tilbage til en anden verden fra en anden tid. Forestillingen, som efterfølgende vil blive brugt i danskundervisningen, levede op til forventningerne og gav masser af stof til eftertanke.

Nu har vintermørket sænket sig over det ganske land, julemåneden banker på døren, og Dybbøl Efterskole emmer allerede af decemberhygge med engle, nisser, kristtjørn og levende lys.

Kongens død

16. juni, 2022

Maj og juni 2022 Maj måned startede med en sheltertur med alt, hvad dertil hører af bål, grillpø
Påskeferie og besøg på Georg Stage