På ski i høj sol

01. april, 2022

På ski i høj sol

Marts 2022

Marts måned startede strålende i år, og det på helt bogstavelig vis. Det var heldigt for vores elever, som allerede på månedens anden dag sprang på cyklerne og tog turen ind til Sønderborg, hvor der ventede dem et stjerneløb, som endte på et af byens bowlingcentre, hvor der også blev bestilt en gang velfortjente burgere.

Aftenen efter fik vi besøg af psykolog og foredragsholder Rasmus Alenkær. Arrangementet viste sig at være en stor succes blandt de mange gæster, heriblandt sagsbehandlere og andet personale fra egnens kommuner, som til daglig arbejder med børn med særlige behov.

Den 11. marts kom de fleste af elevernes forældre til Ragebøl for at få en snak med deres barns kontaktlærer om, hvordan det går på skolen fagligt og ikke mindst socialt, og så kunne de sidste ting i forbindelse med den forestående skitur også lige komme på plads. Og netop skituren må siges at have været månedens højdepunkt.

Men før skituren blev skudt i gang, var der lige to andre arrangementer, der skulle afvikles. Det første af disse var en forestilling på skolen opført af en lille teatertrup. Her blev eleverne bl.a. indviet i, hvad der sker med kroppen, følelserne og tankerne, når man er teenager. De fik indblik i, hvad der foregår i det andet køns hoveder, og hvordan også andre kan føle sig forkerte eller ensomme, særligt i denne overgangsfase fra barn til voksen. Vi håber, at vores elever blev en smule klogere på livet og hinanden ved den lejlighed.

Allerede dagen efter gik det løs med et lidt mindre alvorligt arrangement, nemlig årets fastelavnsfest. Der var naturligvis bestilt fine tønder hjem i den anledning, men desværre nåede de ikke frem i tide, så nogen fik travlt med at finde et alternativ, hvilket heldigvis lykkedes, så vi kunne få kåret både konge og dronning.

Som den store finale på marts måned kom den famøse skitur til Østrig, og på trods af, at den i år lå ni uger senere end normalt, var den et hit – ja, faktisk skulle den efter sigende have været endnu bedre, end den plejer. Dette skyldtes ikke mindst vejret, som viste sig fra sin bedste side, og dermed boostede elevernes energi og aktivitetsniveau. Om eftermiddagen blev der serveret hjemmebagte pandekager, hvilket var både tiltrængt og velfortjent oven på den megen motion.

Marts måned sluttede lige så strålende, som den begyndte; dog med lidt lavere temperaturer.

 

Seneste nyheder

Påskeferie og besøg på Georg Stage
April 2022 Med april måned kom også foråret til Ragebøl, for efter primært at have budt på regn og rusk i måne
Cykeldrengene kom med energi og inspiration
Februar 2022 Efter Malik havde blæst januar væk, stak februar sit våde ansigt frem, og mundbinden
En måned i coronaens tegn

En måned i coronaens tegn

31. januar, 2022

Januar 2022 Som bekendt lagde vi i år, grundet corona, ud med en uges online-undervisning, f
Julen varer længe….

Julen varer længe….

06. januar, 2022

December 2021 December startede koldt på Dybbøl Efterskole i år, og tænk engang – der faldt s
Nostalgien blomstrede på Dybbøl Efterskole
November 2021 Den første lørdag i november blev der som bekendt afholdt gammel-elev-dag på Dybbø