Praktik, uddannelse og brobygning

23. november, 2018

Praktik, uddannelse og brobygning

Der har været et par rolige, almindelige skoleuger på Dybbøl Efterskole her de første uger i november.

I indeværende uge (uge 47), har vi dog haft et helt alternativt program. Fokus har været på uddannelse. Alle eleverne har på den ene eller anden måde været i gang med fokus på deres fremtid. Eleverne i 8. klasse har haft virksomhedsbesøg og skulle i dag arbejde med et portfolie omkring deres fremtid. 9. klasserne har været i praktik ude omkring på virksomheder her i Sønderborg og 10. klasserne har været i brobygning. Loven bestemmer, at alle elever der går i 10. klasse skal på besøg på erhvervsuddannelserne, så de har været “ude at kigge” i denne uge. Målet er, at de bliver mere afklaret omkring deres fremtidsperspektiv og vi håber at ugen har bidraget til dette. Det er ganske vist lidt en hindring for motivationen, at en del af eleverne er på besøg på skoler, som de aldrig kommer til at gå på – for hvis man eksempelvis bor i Haderslev Kommune, så bliver det jo dér, man skal gå i skole fremover og ikke her i Sønderborg. Men det tager loven ikke højde for, så det må vi indrette os efter. Når det så er sagt, så er det i udgangspunktet en rigtig god idé, at man snuser lidt til mulighederne og bliver mere afklaret.

Så her på skolen har det været roligt i løbet af dagen. De fleste har været ude af huset og vendt tilbage til skolen i løbet af eftermiddagen. Om aftenen har de været trætte og brugte af al den virkelighed derude – især dem, der har været i praktik og har slidt hele dagen. Måske især dem i butikkerne i dag den 23. november (Black Friday), har haft nok at se til!

De kommende uger er igen almindelige skoleuger. Sidste uge inden jul er der “juleuge”, hvor vi laver alle mulige juleaktiviteter og julehygger med eleverne. Fredag den 21. december har vi juleafslutning, så husk at sætte kryds i kalenderen, så I kan komme og være med. Mere information følger om programmet, men vi forventer at holde fællesafslutning som vi plejer: Julegudstjeneste kl. 16.00 i Dybbøl Kirke, med efterfølgende hygge i skolens hal med gløgg og julesmåkager og så holder vi juleferie fra kl. 18.00.

I år er der relativt lang juleferie, så eleverne skal først være på skolen igen søndag den 6. januar mellem 18.30 og 21.00. I den første uge efter jul er der almindelig skoleuge og så tager vi af sted til Østrig på skilejrskole lørdag den 12. januar og vender hjem igen fredag den 18. januar. Dette får I også mere information om.

Nyhedsbrevets billede denne gang er af en tom skole…. og en sofa, der lige er ankommet med fragtmanden. Den skal stå i “Folden”, som er en af pigegangene. Derude på stien sagde en af pigerne (som ikke bor i Folden): “Ej, altså, hvorfor får vi ikke sådan én inde på vores gang også?”. Sådan er det jo – måske er det dem, der står for tur næste gang?

 

God weekend til alle

Jakob Carl Christensen

Forstander

Seneste nyheder

Påskeferie og besøg på Georg Stage
April 2022 Med april måned kom også foråret til Ragebøl, for efter primært at have budt på regn og rusk i måne
På ski i høj sol

På ski i høj sol

01. april, 2022

Marts 2022 Marts måned startede strålende i år, og det på helt bogstavelig vis. Det var heldigt
Cykeldrengene kom med energi og inspiration
Februar 2022 Efter Malik havde blæst januar væk, stak februar sit våde ansigt frem, og mundbinden
En måned i coronaens tegn

En måned i coronaens tegn

31. januar, 2022

Januar 2022 Som bekendt lagde vi i år, grundet corona, ud med en uges online-undervisning, f
Julen varer længe….

Julen varer længe….

06. januar, 2022

December 2021 December startede koldt på Dybbøl Efterskole i år, og tænk engang – der faldt s