Prøver vel overstået og herlig Middelalderuge

24. maj, 2019

Prøver vel overstået og herlig Middelalderuge

De skriftlige prøver på skolen i starten af maj gik rigtig godt! En del af skolens elever var til prøver i dansk og matematik og stort set alt forløb, som det skulle. Vi oplevede enkelte smuttere… blandt andet var der nogle af tingene i prøverne, som ikke var helt gennemtænkt, så det gav lidt forvirring og forsinkelse. Men i det store hele er vi rigtig godt tilfreds – ikke mindst med elevernes indsats. Det lykkedes for de fleste at bevare koncentrationen og yde deres ypperste, og mere kan man jo ikke forlange af dem. Ovenfor kan I se et billede af nogle af eleverne til en af prøverne i dyb koncentration i skolens hal. Vi har brug for at sidde i hallen, for at have plads nok til prøveafviklingen. Reglerne foreskriver, at der skal være god plads omkring eleverne, så skolens pedeller sætter stole og borde op til lejligheden.

Om fredagen (den 10. maj) var der arrangeret en anderledes dag ovenpå alle de dybe tanker, så vi tog til Idrætshøjskolen inde i Sønderborg, hvor de havde planlagt en god og varieret dag for os med mange forskellige bevægelses-, samarbejds- og idrætsaktiviteter.

Og så blev det tid til Middelalderuge – tak til alle jer, der lagde vejen forbi skolen torsdag eftermiddag. Det var simpelthen en fremragende uge! Vi havde oplevelsen af, at alle var med i stort set det hele og at der var plads til den enkelte og til særlige hensyn; samtidig fik vi den hér helt særlige “efterskolefornemmelse”, hvor det hele smelter sammen og flokken bliver til én levende organisme. Ovenikøbet lærer de i sådan en uge også masser af nye ting om sig selv, samarbejde, middelalderen, gamle arbejdsmetoder og udeliv. På den ene side kan man sige, at alle uger er gode og lærerige, men Middelalderugen er noget særligt på Dybbøl Efterskole.

Onsdag i denne uge var sportsholdet af sted til Djursland, nærmere bestemt Vivild Efterskole, hvor der var arrangeret landsstævne i sportsgrenen “Ultimate” (holdsport med en frisbee). Uheldigvis var vi ikke forberedt på, at stævnet foregik udenfor og havde derfor kun indendørs sko og beklædning med. Tilmed stod det ned i stænger, så alle var totalt gennemblødte og kolde allerede på vej fra bussen til sportspladsen deroppe. Resultatmæssigt blev det en dag, som har potentialet til at blive bedre næste gang. Til gengæld vandt Dybbøl Efterskole den eneste præmie, man kunne vinde; nemlig “Fair Play Prisen”. Stolte, glade, kolde, udmattede satte de unge mennesker sig i bussen, fik et stop i Vejle ved McD og henad halv syv om aftenen var de tilbage på skolen – sikke en herlig dag!

Nu er der kun 19 skoledage tilbage…. husk at krydse lørdag den 22. juni af i kalenderen, så vi kan holde en festlig afslutning hernede på skolen, hvor vi glæder os til at hilse på jer alle og takke for året, der (snart) er gået.

På skolens vegne