Prøvetid

04. maj, 2017

Prøvetid

Der arbejdes hårdt ved bordene… Lige nu, mens jeg skriver er nogle af eleverne i 10. klasse til prøve i Dansk.

I formiddags var der prøve for 9. klasserne. Det er hårdt arbejde! De slider og sveder og gør deres bedste.

Sommetider kan en prøve virke som et uoverstigeligt bjerg, som det næsten ikke er umagen værd at bestige. Men sommetider lykkes det at komme godt over, og sikke en udsigt, der er fra toppen.

Vores uddannelsessystem kræver mange ting af de unge mennesker. Nogle af de ting kan virke kontante og som et udskillelsesløb. På den anden side kræver mange af fremtidens job, at man har bestemte færdigheder. Det kan virke uretfærdigt, hvis man nu en gang har svært ved netop disse ting.

Der er nok ikke noget enkelt svar på, hvad man som samfund skal gøre. En ting er dog sikker: Her på Dybbøl Efterskole gør vi alt hvad vi kan, for at jeres børn får et godt skoleår med gode oplevelser, godt fællesskab og trygge rammer. For nogle indbefatter skoleåret også det pres, der kommer af aflæggelse af prøver, på godt og ondt.

Nu er de skriftlige prøver lige straks slut. Om bare et par timer er det ude. Så kan de ånde lettet op og så er der en hel måned, til de igen skal til mundtlige prøver. Så er det bare at glæde sig til næste uge, hvor vi har Middelalderuge.

Husk, alle er velkomne til hygge, middelalderstemning og helstegt pattegris på torsdag mellem 15.00 og 18.00.

 

De bedste hilsner fra Dybbøl

Jakob Carl Christensen, forstander