Rigtig godt i gang

31. august, 2018

Rigtig godt i gang

Vi har nu næsten overstået tredje uge på Dybbøl Efterskole for skoleåret 2018/2019.

Så er vi i gang med den almindelige hverdag på skolen. Vi startede på danskundervisningen om tirsdagen i uge 2 og brugte dér tiden på at sikre, at alle elever får lagt de nødvendige programmer på deres computere. I matematik skulle de sidste testes, så vi kunne lave holddeling. Som man kan se på billedet ovenfor er der også gang i valgfagsaktiviteterne. Her er det sportsholdet der spiller en slags “ultimate/styrketræning”. Lærer Klaus Doktor kaster en frisbee, som eleverne skal gribe. Den der griber er “fri”. Hvis ingen griber, skal ALLE lave straks lave strækkere på gulvet.

Onsdag i uge 2 var der en rundvisning på skolen; vi sørger altid for, at det er elever, der viser rundt. De fortæller altid med begejstring, stolthed og ærlighed om deres skole – det er faktisk den bedste reklame vi kan få! Glade elever, der fortæller om alt det de oplever.

I sidste uge måtte vi lige have kridtet banen op for hvor man ryger/ikke ryger og hvornår man skal være i sin seng. Det tager altid lidt tid, før alle har fundet sig til rette og vænner sig til deres nye hverdag og de nye rammer. Desværre oplevede vi også et tyveri, hvilket gav anledning til en tydeliggørelse af skolens regler på dette område. Desuden opfordrede jeg eleverne til at låse værdigenstande inde i skabet – som jeg også nævnte på informationsmødet i april, findes der ingen forsikring der kan dække, hvis eleverne lader deres ting ligge uaflåst.

Sådan her efter et par uger kan vi godt mærke de første krusninger på overfladen. Den allerførste spænding er væk og man skal til at vænne sig til hinanden, makkeren, værelseskammeraten og alle de andre. Langt de fleste værelser fungerer rigtig godt og vi voksne synes der er en rigtig god stemning på skolen. Husk, at I som forældre altid er velkomne til at kontakte os med såvel småt som stort og ring hellere en gang for meget, end en gang for lidt.

Fredag var der kulturnat i Sønderborg. Det var meget festligt og livligt dernede på havnen. Dybbøl Efterskole var repræsenteret med en “Middelalder-bod”. Der var pileflet og der blev lavet smykker. Desværre gjorde optændingsforbuddet, som stadig var i kraft tidligere på måneden, at vi ikke måtte tage smedjen med. Men det var stadig en fin aften og aktivitet.

Indeværende uge er gået “helt normalt”, så hverdagen er godt i gang på Dybbøl Efterskole og vi ser mange glade elever, der er ved at lære hinanden godt at kende; helt efter bogen.

Et par praktiske ting til jeres orientering:

Eleverne har lov at købe pizza fra Sønderborg 1 gang om måneden. Vi har besluttet at “samle det”, så vi ikke hver eller hver anden aften får pizzamanden på besøg. Vi vil gerne, at eleverne spiser skolens mad, som alt andet lige er langt, langt sundere end pizza. Desuden er der meget stor forskel på, hvor mange pizzaer eleverne har råd til at købe. Derfor har vi den regel: En aften om måneden må de bestille pizza. Og så skal jeg for god ordens skyld nævne, at der NATURLIGVIS stadig er almindelig aftensmad til alle de mange, som ikke ønsker at bestille pizza.

En anden praktisk ting: Cirka to gange om måneden har vi “drenge-/pigebesøg”. Så må enten drengene eller pigerne invitere på besøg. Det plejer at være hyggeligt og eleverne vil gerne have muligheden for at byde indenfor.

Vi håber I hører gode nyheder derhjemme!

God weekend