Så skal vi af sted på skilejrskole lige straks...

09. januar, 2020

Så skal vi af sted på skilejrskole lige straks...

Herover ser vi Jacob, der i denne uge har køkkenpraktik. Da jeg kom slæbende med et fad med lækre kager og cookies fra Efterskolernes Aften, stirrede han betaget på fadet. Jeg spurgte ham, hvad han ville sige, hvis han kunne snakke…. Så åbnede han for sprogposen og spurgte pænt, om han måtte få en kage. Og det er jo sådan, at man sjældent får noget, hvis man ikke spørger. Derfor fik han en af køkkenets lækre bagesager.

November sluttede gråt-i-gråt, men så lavede vi bare jule-klippe-dag og sport i hallen for at peppe stemningen op og skabe julestemning i hver en krog af skolen. Der blev pyntet på gange og værelser; rigtig hyggeligt.

Den 5. december lavede vi en brandøvelse; det gør vi gerne to gange i efteråret for at træne “hvad man skal gøre, hvis det skulle ske”.

Ellers var december-temaet naturligvis jul med hyggestemning, julesange, julehumør og -huer. Faktisk blev det så “julet”, at vi måtte lægge en dæmper på stemningen – især ved sengetid var der flere steder mere eufori end nattero. Det måtte vi have styr på, for vi vil gerne have en god afslutning på dagen for alle og sikre, at alle får deres søvn.

Tak til alle jer, der lagde vejen forbi kirken og hallen til afslutningsdagen før jul – vi håber I hyggede jer og havde et par gode timer i selskab med os.

Efter en veloverstået juleferie, er vi nu på alle ledder og kanter ved at være klar til at tage af sted til Østrig. Der er højt og forventningsfuldt humør. Nogle er spændte på, om de nu helt kan finde ud af det med at spænde to stykker træ under fødderne og komme helskindede ned ad pisterne. Andre glæder sig helt vildt til en uge i sneen, med masser af fart, kakao og sure sokker. Så bliver det ikke bedre. Vi har i alt fald lagt os i selen for at få tilrettelagt en super tur til jeres unge mennesker, hvor vi giver gode oplevelser til såvel de, der kan og tør en masse og de, der ikke er så glade for tanken om fart, sne og udsigten til eventuelt brækkede knogler.

Vi plejer at lægge en masse billeder på FaceBook, når vi er af sted på ski, så sørg for at følge med dér.

 

De bedste hilsner fra Dybbøl Efterskole

Jakob Carl Christensen

Forstander

 

Seneste nyheder

Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v