Septembers himmel er så blå

27. september, 2019

Septembers himmel er så blå

…. er nok min yndlings-årstids-vise i Højskolesangbogen. Så den har vi sunget en del gange her i september. Om det er helt sandt, at septembers himmel bare er blå, kan der nok være delte holdninger til, for den har været temmelig grå i år, synes jeg.

Men i dag skinner solen, det er fredag og mange tager hjem på weekend, netop mens jeg sidder her og skriver. På søndag har vi efterskolernes dag kl. 13-17. Fortæl det gerne til venner og bekendte, der har elever i efterskolealderen, hvis Dybbøl Efterskole kunne være noget for dem!

Siden de første ugers tilvænning til skolelivet og et nyt hold, er der nu faldet en dejlig ro over eleverne. Eller rettere: “Ro” er måske ikke det bedste ord, når jeg tænker efter. For det er virkelig begyndt at lære hinanden godt at kende, så der bliver snakket højrøstet på livet løs i alle sammenhænge. Det sker dog, langt det meste af tiden, på en god og venlig måde, så der er faldet en stemning af “dejligt efterskoleliv”, fordi de første nervøse dage og uger er veloverstået og man så småt har fundet sig nogle venner og nogle at gå med. For nogle er skolestart svært, sådan er det. Men langt, langt de fleste trives rigtig godt, så det er en fornøjelse at have sin daglige gang på skolen.

Ikke mindst havde vi fornøjelsen af den gode stemning til vores sangtime i formiddags. Vi fejrede, at skolens rengøringsassistent gennem mange år fyldte 50 år i dag. Hun fik roser og flag og blomster og gaver og fødselsdagssang og hele pivetøjet. Det var MEGET festligt og eleverne var rigtig gode til at skabe en forrygende stemning i foredragssalen, hvor vi var samlet alle mand.

I øvrigt går tingene sin vante gang og vi har taget hul på “pige/drenge-besøg”, hvor eleverne inviterer hinanden. Og der er lavet “pizzaften” én gang om måneden, hvor eleverne må bestille pizza efter kl. 20.00, hvis de ønsker det. Men de BEHØVER ikke købe pizza. Vi har et fremragende køkken og rigeligt med mad til alle, så ingen skal føle sig forpligtet til at bruge penge på det.

Så alt i alt, her fra Dybbøl Efterskole: Dagligdagen i skoleåret 2019/2020 er så småt ved at finde sin rytme og det går godt med holdet. Husk, at næste weekend er forlænget, så eleverne har fri allerede torsdag den 3. oktober kl. 15.00 og skal være tilbage på skolen mellem 18.30 og 21.00 om søndagen, den 6. oktober. Efter det følger en normal uge og så er det efterårsferie i uge 42.

 

Med venlig hilsen

Jakob Carl Christensen

Forstander

Seneste nyheder

Kongens død

Kongens død

16. juni, 2022

Maj og juni 2022 Maj måned startede med en sheltertur med alt, hvad dertil hører af bål, grillpø
Påskeferie og besøg på Georg Stage
April 2022 Med april måned kom også foråret til Ragebøl, for efter primært at have budt på regn og rusk i måne
På ski i høj sol

På ski i høj sol

01. april, 2022

Marts 2022 Marts måned startede strålende i år, og det på helt bogstavelig vis. Det var heldigt
Cykeldrengene kom med energi og inspiration
Februar 2022 Efter Malik havde blæst januar væk, stak februar sit våde ansigt frem, og mundbinden
En måned i coronaens tegn

En måned i coronaens tegn

31. januar, 2022

Januar 2022 Som bekendt lagde vi i år, grundet corona, ud med en uges online-undervisning, f