Septembers himmel er så blå

14. september, 2018

Septembers himmel er så blå

Altså, hvor kan september være skøn! Køligt og højt til blå, blå himmel – sådan var det i alt fald her til morgen, da vi skulle af sted på gåtur. Hver dag går eleverne en tur om morgenen på ca. 2,5 km. På vej af sted krydser vi dem af (se billedet) på en liste, for at sikre, at ingen er kravlet tilbage under dynen:-). Det er godt at komme ud og få frisk luft – hver dag.

Sidste mandag var friluftsliv i gang med at afprøve klatrekunsten. Vi har en pæl, som man kan træne på og et par træer at klatre i. En god udfordring, hvis man er lidt usikker på højder. Vi havde også en anden oplevelse; et par drenge havde lavet spas og var “blevet grebet af stemningen” og trykkede på brandalarmen. Det viste sig at være temmelig bøvlet af få alarmen slukket, men det lykkedes til sidst og jeg fik en anledning til at fortælle eleverne, at brandalarmen KUN skal bruges, når det bliver alvor. Ugen gik godt og nogle følte trang til at komme på tidlig weekend (altså inden kl. 15.00 om fredagen). Derfor skal jeg gentage, at eleverne først har fri kl. 15.00 og at de under normale omstændigheder ikke kan få fri før. Eksempelvis kan de ikke få fri før tid “for at nå en bus”. Vi hverken kan eller må indrette skolens undervisning efter bustider eller praktiske afhentningsforhold.

I weekenden var de elever, der blev på skolen, ude i den friske natur til “Naturens Dag” på halvøen Kær, som ligger på vestlige side af Als. Det var en rigtig god aktivitet, som de nød meget. I mandags var der “Intro-fest” på skolen. De to bogrupper havde valgt et omvendt-tema, så drengene skulle klæde sig ud som piger – og omvendt for pigerne, naturligvis, der skulle komme udklædt som drenge.

På mandag (17. september) har vi en “Anderledes Dag”, hvor hele skolen tager af sted kl. 09.30. Eleverne har selv kunne vælge om de vil på træklatring eller på skovtur. Vi kører til Genner, nord for Åbenrå og får hele dagen til at gå, ude i naturen og håber på godt vejr.

Lidt længere fremme i kikkerten har vi nogle messer vi deltager på (26. og 27. september i Vejle og Åbenrå). Nogle af skolens ansatte og nogle elever tager af sted og præsenterer Dybbøl Efterskole. Og så er der “Efterskolernes Dag” den sidste søndag i september (søndag den 30. september). Alle elever skal være på skolen den dag. Til gengæld har de fri om fredagen i ugen efter, så de tager på forlænget weekend allerede torsdag den 4. oktober kl. 15.00. Og kort tid derefter er der efterårsferie i uge 42. Eleverne tager på efterårsferie fredag den 12. oktober fra kl. 15.00 og vender tilbage til skolen søndag den 21. oktober mellem 18.30 og 21.30.

Og så skulle der for øvrigt gerne tikke nogle meddelelser ind fra faglærerne angående holdfordelingen, så I ved hvilke hold jeres kære sønner og døtre sidder på.

God weekend og blå himmel!

Kongens død

16. juni, 2022

Maj og juni 2022 Maj måned startede med en sheltertur med alt, hvad dertil hører af bål, grillpø
Påskeferie og besøg på Georg Stage