Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe

02. juni, 2021

Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe

Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver blev afviklet, og de involverede elever kunne efterfølgende ånde lettet op og glæde sig over at være kommet et skridt nærmere sommerferien.

For dem, der ikke har prøver, har der bl.a. været en hyggelig og lærerig udflugt til Historiecenter Dybbøl og en masse ekstra tid til alternative aktiviteter.

Og så var maj også måneden, hvor skolens nye ridebane blev officielt indviet med rideopvisning. I den forbindelse fik vi besøg fra Sønderborg-NYT og fik således også lidt omtale i de lokale medier, hvilket altid er dejligt.

Rideopvisningen, som fandt sted mandag den 18. maj, var ligeledes startskuddet til den længe ventede middelalderuge. Så humøret var højt og forventningens glæde stor, da elever og lærere samme dag begyndte at gøre klar til rejsen ind i fortiden. Her blev rejst telte, som skulle danne ramme om forskellige værksteder, hvor eleverne blandt andet skulle stifte bekendtskab med middelalderens håndværk og madlavning, og der blev hentet diverse rekvisitter og materialer ind fra nær og fjern. Den lille middelalderplads begyndte snart at summe af liv, dans og musik, og det hændte da også, at både skøger, tyve og andet skarn blev afsløret og gjort offentligt til skamme.

Før det hele gik i gang, skete der dog beklageligvis det, at den gris (Øffe), der skulle steges på bålet og spises på middelalderugens sidste aften, forsvandt på mystisk vis. Den helt store eftersøgning blev sat i gang, og der blev da også fundet tre mistænkte, som efter en smule tortur alle tilstod at have kidnappet Øffe. Den videre efterforskning afslørede imidlertid, hvem af de tre, der talte sandt. Den skyldige havde sluppet Øffe løs i en stor skov, men grisen blev hurtigt fundet igen af Henning og hans frådende hund. Øffe blev spist i tørvejr på den sidste aften i middelalderen, hvor der var masser af gøgl og hygge. Dagen derpå drog alle elever røglugtende og mætte af både gris og oplevelser hjem for at tilbringe pinsen sammen med deres familier.

Men oplevelserne stoppede ikke her, for før der blev sat punktum for maj måned, aflagde elever såvel som lærere København et besøg. Dagen startede allerede før klokken fem om morgenen, så opholdet i hovedstaden kunne blive så langt som muligt. På vejen dertil havde efterskolens køkkenpersonale sørget for en pragtfuld morgenbuffet på en rasteplads, og her var, ud over den dejlige mad, både ternet dug og pedeller i kokkekostumer. Vejret viste sig fra sin gode side, og dagen blev en stor succes. Da dagen gik på hæld, drog alle trætte og tilfredse hjem, mens vækkeuret holdt (næsten) fri næste morgen, hvor dagen startede sent med brunch og formiddagshygge.

Informationsaftenen for kommende elever med deres forældre kommer til at ligge fredag den 18. juni 2021. Der vil blive sendt invitationer ud i denne uge.

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v
Vores skole er med i januar nummeret af magasinet Ligeværd
Plads til at være sig selv - og anderledes Seks unge fra Dybbøl Efterskole har sagt ja til, at en journalist fra ma
Så er det ved at være juletid på Dybbøl Efterskole