Snart jul

14. december, 2018

Snart jul

Sig juletiden nærmer. Julelys i vinduerne, gran og julelandskaber i vat i vindueskarmen. Duften af stearin og måske en julesmåkage. Så ved man, det snart er jul.

I dag var der fernisering i Kunst & Design. Eleverne havde blandt andet lavet billeder og kunstportrætter med perler. Man scanner et billede og et program omsætter det til en kode, så man kan sætte perler i de rigtige farver på en plade. Resultatet er rigtig godt – se billedet herover, hvor holdet poserer for kameramanden.

Det har været en god tid på Dybbøl Efterskole. Men vi mærker også lidt “november-træthed”. De mørke, korte dage og det kølige vejr påvirker humøret, så jeg tror en juleferie vil gøre alle godt. Når juleferien er overstået (eleverne skal være tilbage på skolen søndag den 6. januar mellem 18.30 og 21.00), får I en opringning i ugens løb, hvor vi gør status: Kontaktlæreren ringer til jer og fortæller om løst og fast og jeres unge menneskers trivsel og faglige udvikling. Og så skal vi på skilejrskole i Østrig – I har allerede for længst modtaget et program på Viggo. Afgang er lørdag den 12. januar lige over middag. Vi kommer hjem igen fredag den 18. januar – sådan cirka midt på dagen – vejret i Østrig og Sydtyskland bestemmer, hvornår vi er hjemme!

Den 27. november holdt vi “Gyserfest” på skolen – det gik godt og vi havde en dejlig aften. Onsdag den 28. november tog Gartneri-holdet til Herning til messe sammen med lærerne Kim Jensen og Jan Hjort. Det blev en rigtig god dag – det er en fornøjelse at have vores elever med på tur. I slutningen af november fik vi også gang i “ski-træningen”. I stedet for at gå morgenruten om morgenen, kan eleverne vælge at træne til skituren; der trænes ben, ryg og mavemuskler, så man er klar til Alperne! Sidst i november fik de elever, der havde søgt om optagelse til det kommende skoleår besked om det. Vi har den glæde at rigtig mange gerne vil gå her to år, så det er vi taknemmelige for.

I starten af december havde vi “julepynte-dag” i bogrupperne, hvor hver enkelt bogruppe skulle pynte deres gang. Der blev klippet og klistret og spist æbleskiver, så det var svært at være utilfreds med. Tirsdag den 4. december tog vi alle af sted til Århus for at besøge “RUSH”, som er et aktivitetscenter med glimrende mulighed for at hoppe, springe og bruge kroppen. Det var en stor succes og vi har kun fået gode meldinger på den fælles oplevelse.

Eftersom det er den mørke tid og eleverne har været her i 4 måneder nu, så sker det også – hvilket er helt normalt i et efterskoleår – at der opstår en vis “slaphed” i rutinerne. Nogle er for sløve til at komme op om morgenen og passe deres pligter. Derfor gav jeg dem torsdag den 6. december en opsang. Det er naturligvis ikke alle, der sløser. Men for mange er lidt sløve i betrækket. Så det var nødvendigt med en opstrammer.

Om morgenen ser vi julekalender og det er eleverne glade for. Og så synger vi julesange og -salmer, og ærgrer os lidt over regnvejret. Det burde jo være snevejr!

På fredag – den 21. december – slutter vi første halvår af. Vær opmærksom på, at gudstjenesten starter i Dybbøl Kirke kl. 15.00. Herefter er der lidt sødt i skolens hal og vi ønsker hinanden god juleferie. Vi glæder os til at se jer på fredag!

Husk, at der på almindelige fredage op til weekenden altid er kaffe på kanden i spisesalen, når I venter på de unge mennesker.

 

De bedste hilsner fra Dybbøl Efterskole

Jakob Carl Christensen, forstander

Seneste nyheder

Ternet Ninja og Efterskolernes dag
September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvføl
3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v