Ternet Ninja og Efterskolernes dag

01. oktober, 2021

Ternet Ninja og Efterskolernes dag

September er gået, og efteråret er så småt begyndt at kunne mærkes, men på Dybbøl Efterskole sørgede vi selvfølgelig for at få fuldt udbytte af den sidste rest af sommeren.

Den 16. september gik turen således til Sønderborg på cykel, og skulle man fragtes derind med skolens minibus, måtte man have en rigtig god undskyldning. Formålet med udflugten var en biograftur, hvor eleverne kunne læne sig tilbage i biografens behagelige lænestole, hvile benene og nyde filmen.

Da filmen var set, og turen tilbage til skolen var overstået, bød resten af dagen på forskellige aktiviteter med danskfagligt indhold – her blev bl.a. komponeret og opført rapsange.

Ugen efter stod der klatring på programmet. Det foregik i High Park, og hvis man er typen, der ser stjerner og går i baglås, når fødderne ikke står fast plantet på jorden, var der gåtur og socialt samvær omkring bålet som alternativ. Der var nogle, der som udgangspunkt ikke kunne overskue at skulle kravle rundt i træerne, men som alligevel overvandt frygten og kastede sig ud i det – det er så sundt at overskride sine grænser. Efter en dag i højderne, vendte skolens elever hjem med ømme lemmer og en oplevelse rigere.

Sidste år tvang coronaen os som bekendt til at aflyse Efterskolernes dag, men i år stod vi igen klar for at modtage alle, som havde lyst til at opleve stemningen, blive vist rundt, sludre med personale såvel som elever og i det hele taget finde ud af, om efterskolelivet var noget, som kunne friste. De første par timer var der stort rykind, og derefter kom folk dryssende fra nær og fjern for at tilbringe en time eller to i hyggeligt selskab med lærere og elever og smage på den lokale, og naturligvis hjemmelavede, brødtorte (rugbrødslagkage).

Nu nærmer efterårsferien sig, og vi skal alle hjem og have ladet batterierne op, men først skal det sidste krudt brændes af, og det sker på en 4-dages tur til Bornholm i dagene op til ferien. Der er bestilt overnatning på Rønne Vandrehjem, programmet er udarbejdet, og de sidste detaljer er på plads, så nu er der bare tilbage at pakke rejsetasken og krydse fingre for, at vejrguderne forbarmer sig over os, og lader Bornholm leve op til sit ry.

3 – 2 – 1 – Sæt i gang!

03. september, 2021

August 2021 Vejret var pragtfuldt, og luften var tyk af spænding, da medarbejdere, forældre og elever søndag den 1
Farvel eller på gensyn

29. juni, 2021

Så kom dagen, hvor der skulle siges farvel og på gensyn til både elever og lærere. Et lidt underligt år med hjemsen
Skriftlige prøver, gabestok og en bid af Øffe
Så kom vi igennem maj måned, og det er tid til nyt fra skolen. Måneden startede med, at årets skriftlige prøver ble
Efterskolelivet kører igen – Hurra!
Så er vi langt om længe i gang igen efter mange triste måneder, hvor efterskolen har ligget stille hen. Nu er livet v
Vores skole er med i januar nummeret af magasinet Ligeværd
Plads til at være sig selv - og anderledes Seks unge fra Dybbøl Efterskole har sagt ja til, at en journalist fra ma