Hvordan sammensætter jeg mit skema?

Du har indflydelse på hvilke af skolens 7 linjefag du ønsker at deltage i. Det samme gælder de 7 efterskolefag. De boglige fag er obligatoriske. Du vil i de fleste fag komme til at være på niveaudelte hold. Andre fag indgår i tværfaglige undervisningsforløb. Undervisningen afsluttes for nogle af skolens elever med Folkeskolens Prøver i 9. klasse eller 10. klasse. Der er mulighed for at gå til prøver under særlige vilkår – herunder brug af hjælpemidler, forlænget prøvetid eller oplæsning med mere. Der kan søges om fritagelse fra prøveaflæggelse.

#skema

Erhvervsvejledning

Der bliver lagt stor vægt på vejledning. Alle elever er løbende til en samtale med vejleder, hvor der afdækkes muligheder for ønsker, evner, interesser med mere i forhold til elevens fremtidsplaner. Eleverne skal arbejde med deres studievalgsportfolio, der samler elevens refleksioner over vejledningsaktiviteter samt overvejelser om uddannelsesvalg efter 9. eller 10. klasse. I det første halve år er der hver mandag kollektiv vejledning med introduktion til ug.dk og for eksempel om arbejdsmarkedsforhold eller kravene til uddannelse.

Alle elever bliver præsenteret for introduktion til erhvervsuddannelserne i uge 47.

Læs mere om vores temauger

EKSEMPEL PÅ SKEMA

Hvordan sammensætter jeg mit skema?

En gang i ugen skal du også vælge et aftenfag som du skal følge i en periode. Der bliver lavet nye aftenfagstilbud 5 gange om året, så der er rig mulighed for at vælge noget forskelligt.

Tilbudene skifter i løbet af året og følger meget årstiderne – om det foregår ude eller inde, og nogle af mulighederne kunne være:

Filmkanon | Bueskydning | Kend din PC | Rundbold | Håndbold | Hockey | Småsløjd

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
MorgenmadMorgenmadMorgenmadMorgenmadMorgenmad
GåturGåtur/RengøringGåturGåtur/RengøringGåtur
SkolefagMatematikMatematikMatematikLinjefag
EngelskDanskDanskDanskLinjefag
MiddagMiddagMiddagMiddagMiddag
LinjefagLinjefagEngelskFællesmøde
LinjefagSkolefagLinjefagIdrætSangtime
AftensmadAftensmadAftensmadAftensmadAftensmad
StilletimeStilletimeStilletimeStilletimeStilletime
AftenaktiviteterAftenaktiviteterAftenaktiviteterAftenaktiviteter