Nyheder

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

November 2022

Lørdag den 5. november stod solen op over en af årets bedste dage, nemlig gammel-elev-dag. Som altid var skolen denne dag fyldt til bristepunktet med folk fra nær og fjern, som på et eller andet tidspunkt, siden skolen blev etableret i 1992, har været en del af fællesskabet og hverdagen på Ragebølskovvej 3. Efter en tur rundt på skolen, hvor man kunne trykke hånd med en gammel yndlingslærer eller klappe en hest, som man engang havde kendt, blev der traditionen tro disket op med alskens lækre retter til jubilarerne, og selvom man ikke var jubilar, var der selvfølgelig alligevel lidt godt til ganen. Alt i alt var det en pragtfuld dag, hvor fortiden for en stund blev trukket ind i nutiden, vendt og drejet, pudset af, kommenteret og suppleret med anekdoter, man måske selv havde glemt, og da solen gik ned, blev minderne om en svunden tid lagt tilbage, hvor de hører hjemme, så de kan blive fundet frem igen til næste år.

I den efterfølgende uge stod onsdagen i matematikkens tegn. Skolens lærere havde denne gang noget nyt i ærmet – de havde nemlig planlagt en dag i kasino. Men nej, der var ikke rigtige penge på højkant, så alle gik lige så rige eller fattige hjem, som de kom. Til gengæld havde de forhåbentlig lært et eller andet om sandsynlighedsregning, som de måske kunne gå hen og få brug for i andre sammenhænge – hvem ved!

I uge 47 stod der erhvervsuge i kalenderen – Nu var det fremtiden, der var i fokus blandt eleverne, og afhængigt af hvilken årgang man var, skulle ugen her bruges til at snuse lidt til enten viften af uddannelsestilbud eller arbejdsmarkedets mange muligheder. Det blev til mange spændende oplevelser og lange, hårde dage, hvor det muligvis gik op for de kære elever, hvor godt de egentlig har det på Dybbøl Efterskole. Til gengæld fik butikkerne rundt omkring i Sønderborg gratis arbejdskraft, hvilket man jo ikke siger nej tak til.

Og så var november også måneden, hvor et nyt koncept blev introduceret på Dybbøl Efterskole, nemlig sov-længe-dag. Det går i al sin enkelhed ud på, at man en dag om ugen kan få lov til at sove en time længere end normalt; og ud over lidt begyndervanskeligheder lader idéen til at være faldet i god jord blandt eleverne.

Den 1. december skulle julen så for alvor lukkes ind på skolen, for selvom den allerede i november havde sneget sig ind og sat sit aftryk på fællesarealerne, manglede bogrupper og værelser stadigvæk at få et strøg med julens pensel, så hyggen kunne sprede sig ud i alle bygningernes hjørner, og julestemningen rigtig kunne mærkes. Det var naturligvis eleverne selv, der skulle sørge for både at fabrikere pynten og sætte den op, så deres boområder blev pyntet præcis, som de selv ønskede, og de kunne lægge sig til at sove omgivet af engle, hjerter og guirlander. Da det var blevet gjort, var der blot tilbage at vente på den 24. december.

Seneste nyheder

Foråret er kommet

Foråret er kommet

April 2023 Der er forår i luften på Dybbøl Efterskole. Vi nyder de lune dage og lyse aftner, hvor der ”hænges ud” i hængekøjerne, rides aftenture og spilles boldspil i det fri. Nogle meget friske elever har endda taget årets første badetur. Påskemiddag og...

Saltoer, samarbejdsmøder og skitur

Saltoer, samarbejdsmøder og skitur

Marts 2023: Anderledes dagD. 2. marts havde vi ”Anderledes dag”, hvor eleverne var fordelt på tre hold. Nogle gav den gas i springcentret på Sundeved Efterskole, hvor der blev øvet saltoer, flik-flak og kraftspring. Andre kom helt ned i gear i wellnessafdelingen på...

Århustur, tøndeslagning og skitræning

Århustur, tøndeslagning og skitræning

Moesgaard Museum Moesgaard Museum Fastelavn er mit navn Februar 2023 Tur til ÅrhusDen 9. februar var hele skolen på tur til Smilets By, Århus. Vi besøgte Moesgaard Museum, hvor vi lærte en masse om menneskets evolution og oprindelse.Efterfølgende besøgte nogle elever...