Lær noget nyt

Valgfagene kalder vi for “efterskolefag”. Vi prøver at sætte nogle interessante fag sammen så du har mulighed for at prøve kræfter med noget helt anderledes og evt. også noget helt nyt for dig. Valgfagene varierer fra år til år efter interesse og efter hvad der er oppe i tiden.

#valgfag

SANG & MUSIK

Har du lyst til at lave musik sammen med andre er der mulighed i faget Sang og musik. Her tages der udgangspunkt i det rytmiske og der vil være muligt at lave en lille musikgruppe med de almindelige instrumenter, som guitar, bas, klaver, trommer og ikke mindst sang. Derudover eksperimenterende musik, som kunne være stomp.

Cross & tummel

I faget ”Cross og tummel” får den fuld gas, med en masse sjov, vild og anderledes motion. Vi bruger vores Crossfit center som omdrejningspunkt for træningen, som både foregår ude og inde. Vi laver pull-ups og burpees, sjipper og hopper, kæmper og bryder. Vi løber i naturen, i skoven, på markerne omkring skolen og ved stranden. Vi bader sommer som vinter. For Cross og tummel findes der ikke dårligt vejr eller ”off” dage, for når vi mødes, så skabes energi, fællesskab og overskud til at klare verdens små og store udfordringer.

”Once you go Cross and tummel – you´ll never go back”

Pedel

I valgfaget Pedel er din opgave at samarbejde med skolens pedeller om vedligehold af skolens områder. Dette betyder i praksis at, man du lærer at feje, grave, skovle, rydde op, skrue, hamre, save – altså øver dig i grundlæggende håndtering af værktøj og anvendelse af dette. Du kommer ligeledes til at indgå i fællesskaber omkring service af vores ride hold, hvor en del af de daglige/ugentlige rutiner bl.a. er, at hente hø, rive ridebanen, tømme møddingen, servicere indhegningerne samt områderne omkring hestene og meget mere. Der arbejdes også med maskiner når der, efter årstiderne skal klippes græs, hæk, hentes hø, køres træ, flækkes og saves træ, pustes blade, vedligeholdes kanter og meget meget mere.

Friluftsliv

Her er oplevelser i alle luftlag, eller sagt på en anden måde her foregår undervisningen til lands og i luften. Du kommer til at klatre i høje træer, lave klatrebaner på kryds og tværs mellem træer, over vand og slugter, og ikke mindst svævebaner, hvor der kommer lidt sug i maven, og hvor der er spænding på. Samtidig vil der være god mulighed for ved bålet at tilberede mad af forskellig slags, og mange andre aktiviteter.

Amerikansk Football

Har du lyst til at prøvekræfter med amerikansk fodbold, sporten med plads til alle. Faget er for dig, der gerne vil lære mere om sporten. Måske er du helt ny, øvet eller bare fan af NFL på tv og gerne vil prøve det i virkeligheden, så uanset hvem du er, så er der plads til at prøve det her.

Hos Dybbøl Demons er der mulighed for at blive en del af et stærkt fællesskab og udvikle sig som spiller både teoretisk, teknisk, fysisk, socialt og mentalt. Vi træner en gang om ugen og spillet forgår med fuld kontakt. Alt udstyr har vi selvfølgelig, du skal bare medbringe fodbold støvler.

GO Demons !

Kajak

Har du lyst til at prøve kajak? I valgfaget kajak udnytter vi Dybbøl Efterskoles unikke placering tæt på vand. Kajak henvender sig både til dig, som er begynder eller til dig, som allerede har roet før. Du får en grundig introduktion til kajakroning, så du bliver tryg med at være på vandet og ikke mindst i vandet. Du kommer helt sikker til at grine af dig selv og dine venner.

Tekstildesign

Design og sy dit eget tøj, uanset om du er nybegynder eller spirende modedesigner. Du får grundig vejledning og hjælp til at føre dit syprojekt ud i livet. Alle får en introduktion til symaskiner, strygejern og andre værktøjer. Valgfaget Tekstildesign sikrer dig et kreativt frirum, hvor du kan arbejde med dine hænder og skabe noget helt fra bunden. Sylokalet er altid et skønt sted at være, for her hygger vi os, imens vi arbejder.

den store bagedyst

Synes du også “Den Store Bagedyst” du kender fra tv er sjovt? – så er dette koncept lige noget for dig. Her kan du øve dig i at blive mesterbager i det søde køkken og lave  lækkerier som eksempelvis kager, fyldt chokolade, desserter eller flødeboller og meget mere. Du kan være kreativ med både motiv, fondant og smag.

Ridning

Du lærer om den daglige pasning af hesten og får udbygget dine ridefærdigheder.Ridning på Dybbøl Efterskole foregår på skolens 10 heste. Man er som udgangspunkt to elever, som samarbejder om hver hest. I faget er det vigtigt, at man lærer at have forståelse for hestens natur, og at man udviser ansvarlighed over for hestens ve og vel gennem røgt og pleje.