Nyheder

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Oktober 2022

Oktober begyndte med resterne af en lang weekend efterfulgt af en anderledes dag i sportens navn, hvor skolens elever havde delt sig ind i tre grupper: Der var dem, der tog til Sundeved Efterskole og slog sig løs i springcentret, dem der sprang på bussen og hoppede af igen ved Wellnesscentret Marina Fiskenæs – måske for at blive forkælet en smule? –  og så var der dem, der helst bare ville blive hjemme og smøre hinanden ind i diverse cremer og ansigtsmasker.

Når efteråret står for døren, skal man imidlertid huske også at udnytte årets sidste lyse dage med hæderligt udevejr til fulde, og det gjorde vi så! F.eks. tog madholdet på svampetur og græskarjagt, kajakholdet sluttede sæsonen af med manér, hvilket involverede både kakaomælk, chokoladekiks og skumfiduser, mens andre igen valgte at bevæge sig over i skolens shelters for at bage snobrød og hygge sig lidt i varmen fra flammerne.  

Midt på måneden blev den megen udehygge vanen tro afbrudt af en uges efterårsferie, men inden den kunne gå i gang, skulle der selvfølgelig lige synges igennem. Det blev gjort med forældrenes hjælp fredag den 14. – naturligvis ikke uden kaffe og kage – hvorefter matriklen lå øde hen: Ferien var begyndt.

Da elever og personale kom tilbage efter ferien, blev de modtaget af afrevne hænder, blodige knogler, ækle edderkopper og gyselige spøgelser – Halloween stod med andre ord for døren, og nogen havde taget forskud på uhyggen!

Den sidste uge, inden oktober blev til november, bød på hygge såvel som uhygge. Ud over de obligatoriske forældrekonsultationer den 28., som forhåbentlig ikke var alt for uhyggelige, var der minsandten også en lille overraskelse i form af en biograftur. Denne gang var det ungdomsfilmen Smuk, der var på programmet. Og selvom nogle elever måske fandt filmen (og cykelturen frem og tilbage) en anelse gruopvækkende, var det ingenting i sammenligning med den halloweenfest, som eleverne rundede måneden af med. Og så tror jeg da nok, at vi har fået skræmt samtlige onde ånder og andre monstre væk for hele næste år! 

Seneste nyheder

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

November 2022 Lørdag den 5. november stod solen op over en af årets bedste dage, nemlig gammel-elev-dag. Som altid var skolen denne dag fyldt til bristepunktet med folk fra nær og fjern, som på et eller andet tidspunkt, siden skolen blev etableret i 1992, har været en...

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

September 2022 September måned startede med, at personale, naboer, håndværkere, arkitekter m.fl. samledes på skolens grund for at se Mikkel tage det første spadestik til byggeriet af Dybbøl Efterskoles nye køkken, spisesal og foredragssal. Dette skete, efter at...

En hed skolestart

En hed skolestart

August 2022 Så kom den endelig - den længe ventede dag – nemlig søndag den 14. august, hvor nye såvel som gamle elever myldrede ind ad døren på Dybbøl Efterskole, hvor de blev budt velkommen af skolens personale og 2.- og 3.-årseleverne. Det var en frygteligt lummer...