Nyheder

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

September 2022

September måned startede med, at personale, naboer, håndværkere, arkitekter m.fl. samledes på skolens grund for at se Mikkel tage det første spadestik til byggeriet af Dybbøl Efterskoles nye køkken, spisesal og foredragssal. Dette skete, efter at selvsamme Mikkel stående på en kasse midt i noget, der lignede en pløjemark, havde sagt et par ord om, hvad vi kan forvente os af det nye byggeri, og hvor meget vi ser frem til at se det endelige resultat af dette byggeri, som i øvrigt i skrivende stund er over tre uger foran i forhold til tidsplanen. Ceremonien sluttede af på ægte sønderjysk vis med ringriderpølser og kartoffelsalat indtaget i de sidste rester af sommeren 2022.

Den 8. september var vi så heldige at blive tilbudt en gratis teaterforestilling inde i Sønderborg, og det skal man da være et skarn, hvis man ikke tager imod på trods af spredte protester blandt eleverne over det faktum, at turen derind foregik på cykel. Forestillingen blev af teatertruppen selv betegnet som en “aktivistisk klimafortælling” og havde bl.a. til formål at få publikum til at kæmpe for klimaet i stedet for at læne sig tilbage og forvente, at andre handler for dem. 

En lille uge senere blev der holdt introfest på skolen, så man kunne feste og hygge på tværs af bogrupperne og måske endda falde i snak med nogen, man ellers ikke havde haft så meget at gøre med. Det blev bl.a. gjort med streetfood, limbodans og beer pong (i sodavandsudgaven naturligvis), og hvis man trængte til at slå søm i en træstub, kunne man såmænd også det.

Den 25. stod hele Dybbøl Efterskole på pinde for at give de mange mennesker, der var kommet strømmende til fra hele landet for at besøge skolen på Efterskolernes Dag, en uforglemmelig oplevelse. Der blev vist rundt, snakket, hygget, spist kage og drukket kaffe til den store guldmedalje, og da dagen gik på hæld, kunne skolens elever læne sig tilbage og slappe af efter en lang og vellykket søndag med en frygtelig masse indtryk. 

Allerede dagen efter stod der kulturtur på programmet, og i år gik turen til København. Ud over de fælles aktiviteter som f.eks. kanalrundfart og strøgtur var der onsdag tilrettelagt fem forskellige udflugter, som man kunne vælge sig ind på alt efter interesse, og her var lidt for enhver smag – lige fra klatring og udsigt fra Skovtårnet ved Rønnede på Sydsjælland til besøg på Christiansborg, Nordisk Film eller i DR-byen, hvor man bl.a. kunne tage et hvil i Bamses hus – og heldigvis for dem, der havde valgt udendørs aktiviteter, artede vejret sig på netop denne dag.

Turen til hovedstaden blev efterfulgt af en forlænget weekend, og så var endnu en måned gået.

KOMMENDE BEGIVENHEDER

4. oktober: Anderledes dag

– som denne gang bliver en sportsdag.

14. oktober: Forældresang

14.15 – 15.00 Alle forældre inviteres hen på skolen for at synge sammen, drikke kaffe og spise kage, inden alle tager hjem på efterårsferie.

15. – 23. oktober: Efterårsferie

Mellem kl. 15 og 17 fredag den 14. tager skolens elever hjem på efterårsferie. De vender tilbage til skolen søndag den 23. mellem kl. 19 og 21.

28. oktober: Forældrekonsultation

Forældrene inviteres hen på skolen til en samtale om elevens trivsel og faglige udvikling.

Seneste nyheder

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

November 2022 Lørdag den 5. november stod solen op over en af årets bedste dage, nemlig gammel-elev-dag. Som altid var skolen denne dag fyldt til bristepunktet med folk fra nær og fjern, som på et eller andet tidspunkt, siden skolen blev etableret i 1992, har været en...

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Oktober 2022 Oktober begyndte med resterne af en lang weekend efterfulgt af en anderledes dag i sportens navn, hvor skolens elever havde delt sig ind i tre grupper: Der var dem, der tog til Sundeved Efterskole og slog sig løs i springcentret, dem der sprang på bussen...

En hed skolestart

En hed skolestart

August 2022 Så kom den endelig - den længe ventede dag – nemlig søndag den 14. august, hvor nye såvel som gamle elever myldrede ind ad døren på Dybbøl Efterskole, hvor de blev budt velkommen af skolens personale og 2.- og 3.-årseleverne. Det var en frygteligt lummer...