Nyheder

Kongens død

kongens død

Maj og juni 2022

Maj måned startede med en sheltertur med alt, hvad dertil hører af bål, grillpølser og friluftsaktiviteter – dog uden overnatning; og inden vi nåede til de varme hveder og bededagsferien, blev der da også tid til en tur til Lillemølle for blandt andet at dyppe tæerne i det stadig lidt for kolde vand, et smut tilbage til fortiden i Den Gamle By i Århus, en kaffepause på Kislings og meget andet, afhængigt af om man skulle til skriftlig prøve eller ej, og af hvilket linjefag man er tilknyttet.

Og så kom den endelig – middelalderugen, hvor der blev krydset klinger og kæmpet med middelaldervåben, flettet kurve, skudt med bue og pil, leget med ild og lavet gøgl til lyden af de omrejsende musikanters tin whistles og lugten af smedjens ildsted. Det hele startede med, at kongen blev forgiftet, og mundskænken, som var skyld i kongens pinefulde død, fordi han havde glemt at smage på den forgiftede broccoli, blev hængt på dramatisk vis. Den afdøde konge blev begravet, og en ny blev udråbt, hvilket blev markeret med en grisefest fredag, hvor alle middelalderelevernes familier var inviteret hen på skolen for at deltage i festlighederne, fejre den mægtige Kong Mikkel og spise helstegt pattegris.

kongens død

Ugen efter den begivenhedsrige og lettere udmattende middelalderuge fulgte en lang og tiltrængt weekend i Kristi Himmelfarts tegn, og så var endnu en måned gået.

I første halvdel af juni har der været afviklet en omfattende turnering over flere dage i høvdingebold, som startede med, at eleverne blev indkøbt til de forskellige hold i budrunde. Før turneringen for alvor satte i gang, og bolden kunne blive givet op, fremstillede skolens elever t-shirts til sig selv og lærerne særligt til denne lejlighed.

Nu rykker sommerferien tættere og tættere på, hvilket betyder et snarligt farvel til efterskolelivet for henved halvdelen af vores elever. Men ingen afsked uden gallafest, og i år har elever såvel som lærere øvet sig i at danse lanciers, så gallaaftenen kan få et ekstra pift. I år falder gallafesten på selveste Sankt Hans aften; så kan heksen måske feste med, inden hun bliver sendt til himmels i flammernes skær.

Lørdag den 25. er det så tid til det endelige farvel, og mon ikke der bliver fældet en tåre eller to? Heldigvis er der altid Gammel-elev-fest til efteråret, hvor man kan gense de mennesker, der var med til at gøre efterskoleopholdet helt og aldeles uforglemmeligt.

Seneste nyheder

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

Ungdomsminder og fremtidsplaner på Dybbøl Efterskole

November 2022 Lørdag den 5. november stod solen op over en af årets bedste dage, nemlig gammel-elev-dag. Som altid var skolen denne dag fyldt til bristepunktet med folk fra nær og fjern, som på et eller andet tidspunkt, siden skolen blev etableret i 1992, har været en...

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Gys og gru på Dybbøl Efterskole

Oktober 2022 Oktober begyndte med resterne af en lang weekend efterfulgt af en anderledes dag i sportens navn, hvor skolens elever havde delt sig ind i tre grupper: Der var dem, der tog til Sundeved Efterskole og slog sig løs i springcentret, dem der sprang på bussen...

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

Her graves! Første spadestik til fremtidens efterskole er taget

September 2022 September måned startede med, at personale, naboer, håndværkere, arkitekter m.fl. samledes på skolens grund for at se Mikkel tage det første spadestik til byggeriet af Dybbøl Efterskoles nye køkken, spisesal og foredragssal. Dette skete, efter at...